(64 db)
Teszta:
-700g teljes kiorlesu buzaliszt
-200g feher liszt
-100g buza siker
-2csomag szaritott eleszto
-6dl langyos viz
-1ek so
-200g puha vaj
Toltelek:
-100g puha,sos vaj
-1 fej fokhagyma vagy 4kozepes fej voroshagyma
-1db felvert tojas
-komenymag,nagyszemu so, szezammag
Eloszor a tolteleket keszitem el.
Ha hagymasan keszitem akkor feldarabolom nagyon aprora,majd a sos vajon lepiritgatom es enyhen megsozom,borsozom.
Ha fokhagymasan keszitem,akkor a fokhagymat pepesitem es alaposan osszekeverem a sos vajjal,picit sozom.
Az elesztot felfuttatom 2dl langyos vizben.
Addig a dagaszto talba merek minden hozzavalot. Beleontom az elesztot is es egy ruganyos,jol formazhato tesztat dagasztok.
A begyurt tesztat 8 egyforma darabra vagom. Minden darabot kor alakura nyujtok,kb 2-3mm vastagsagura es nagy tanyernyi mereture.
Egy pizza szeletelovel 8 egyenlo cikkre vagom.
Megkenem oket kb 1tk-nyi toltelekkel es kivulrol befele haladva feltekerem mindet.
Sutopapiros tepsire pakolgatom a kis kifliket,1-2 ujjnyi helyet hagyva koztuk.
Letakarom egy konyharuhaval es 2-2,5 orat kelesztem.
Elomelegitem a sutot 180C-ra.
A megkelt kifliket lekenem felvert tojassal,majd izles szerint megszorom nagyszemu soval,komenymaggal es szezammaggal.
15-20perc alatt aranybarnara sutom.
Fokhagymas:
Piritott hagymas:
Az eredeti receptet evekkel ezelott irtam ki valahonnan az internetrol,sajnos nem tudom az eredetet.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése