Imadom,imadom,imadom :D
Egyszeruen nem tudom megunni. Spanyolorszagban szinte minden etterem etlapjan megtalalhato tapaskent vagy fofogaskent.
Nagyon sok helyen ettem mar. Hiaba hogy a vilag legegyszerubb receptje,megis ahany haz annyi fele izvilagban talaljak.
Az alaprecept szerint a nagymeretu garnelakat fokhagymas,chillis olajban sutik,majd meg rotyogo forron talaljak.
Ezt a receptet varialjak sok helyen paradicsommal vagy paradicsom purevel. Ki tobbel,ki kevesebbel.
En igy keszitem,frissen sult,ropogos teljeskiorlesu bagettel tunkolva :)
Ebben a verzioban egy nagyon szaftos etel keszul,de a paradicsomok elhagyasaval az eredeti pikans pil pil gambas lesz. Igyis-ugyis abba hagyhatatlan :D
-300g tisztitott garnela
-150g erett koktelparadicsom (elhagyhato)
- 1/2 fej fokhagyma
-1dl olivaolaj
-so
-chilli izles szerint
-fel csokor friss petrezselyem
-csipetnyi spanyol fuszerpaprika
A megtisztitott fokhagyma gerezdeket felszeletelem,majd a chillivel az olajban enyhen atfuttatom,de ugyelni kell hogy ne barnuljon meg.
Hozza adom a feldarabolt paradicsomot es a piropaprikat,majd addig rotyogtatom amig megpuhul,beszoszosodik.
Ezutan bele teszem a garnelakat es par perc alatt atsutom.
Vegul megszorom apritott petrezselyemmel, osszeforgatom. Meg 1 percig hagyom a tuzon es mar talalom is. Finom,friss ropogos bagettel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése