Nagyon nagy kedvenc nalunk :)
Mindig dupla adagot sutok,hogy tudjak a fagyasztoba is menteni,de ez nem mindig sikerul.
Ebbol az adagbol 40-42db csigusz lesz
15g szenhidrat/db
Teszta:
- 700g teljes kiorlesu liszt
-200g feher buzaliszt
-100g siker
-4 ek olaj
- 1ek so
-5dl langyos viz
-2 csomag szaritott eleszto
Toltelek:
-2tubus (400g) suritett paradicsom
-1 nagy fej hagyma,apritva
-300g sonka,apritva
-1ek hazi fokhagyma pep
-2ek olaj
-kb 2dl viz
-so,bors,oregano,bazsalikom
A teszta hozzavaloibol egy egyszeru pizza tesztat dagasztok,majd kb 1 ora alatt duplajara kelesztem.
Ezalatt elkeszitem a tolteleket.
A hagymat felapritom es keveske olajon lepiritom. Ezutan hozza adom a suritett paradicsomot es fuszereket majd vizzel kenhetoen kremes allagura higitom. Par percig,suru kavargatas mellett rotyogtatom.
A sonkat apritoban feldarabolom. A tuzrol levett szoszhoz forgatom.
A kozben megkelt tesztat 3 reszre veszem,igy konnyebb vele dolgozni. Amig dolgozok az egyik adaggal addig a tobbit letakarom egy konyharuhaval.
Kinyujtok 1 adag tesztat kb 2-3mm vastagsagura.
Megkenem a toltelek 1/3aval.
Ezutan lazan feltekerem.
Nagyjabol 2cm-es szeletekre vagom,ezt egy reces kessel a legkonnyebb.
Sutopapirral (nekem szilikonon sutolap) kibelelt tepsire sorakoztatom oket.
Hasonlo modon megtoltom a masik 2 adag tesztat is.
Ha ropogosra szeretnenk,akkor nagyobb tavolsagokat hagyunk koztuk.
Mi a puha es magasakat szeretjuk,igy en surubben pakolom a csigakat.
Kb 40perc alatt ujra duplajara kelesztem oket.
Megszorom reszelt sajttal a tetejuket es 180 fokos sutoben kb fel ora alatt aranybarnara sutom oket.
A tolteleket keszithetjuk darabolt paradicsom konzervbol vagy friss paradicsombol is. Ebben az esetben addig rotyogtatjuk a szoszt amig be nem surusodik.
Volt mar hogy nem volt itthon csak 200g paradicsom suritmenyem. Igy 2,5dl vizben felkavart bolognai szosz port kevertem hozza. Ugyis nagyon finom lett a vegeredmeny :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése