2016. október 30., vasárnap

Almas pite



Evek ota Limara pite receptje alapjan sutom,de termeszetesen atalakitva az eletmodunknak megfelelore :) Nagyon szeretjuk.

Tesztaja:

-350g teljeskiorlesu buzaliszt
-100g feher buzaliszt
-50g siker 
-250g hideg vaj,felkockazva
-2ek xilit edesito
-1tojas
-1 tojas sargaja- a feherjet felre tesszuk,azzal fogjuk lekenni
-tejszin,az eredeti recept szerint kb 0,5dl,de a teljes kiorlesu liszt lehet hogy picivel tobbet vesz fel hozza)
-csipetnyi so
A siker elhagyhato es bevalthato 50g feher buzalisztel is,de szenhidrat csokkentes celjabol szoktam tenni hozza,igy picivel tobbet ehetek belole 1-1 etkezeskor :) 

Toltelekhez:

-1,5kg alma,lereszelve
-kb 1ek folyekony edesito
-1csomag cukormentes vanilias puddingpor
-fahej

Eloszor a tolteleket keszitem el.

Lereszelem a megtisztitott almakat,majd par perc allas utan kinyomkodom. 3dl-nyi lere van szuksegem a pudding elkeszitesehez,amit ha szukseges,vizzel potolok ki.
Elkeverem a puddingport az edesitovel,majd a szokasos modon elkeszitem. Meg melegen hozzakeverem a nyers almahoz es fahejjal izesitem.

A tesztahoz osszekeverem a szaraz alapanyagokat,majd gyorsan elmorzsolom a hideg vajjal,majd hozza dolgozom a tojasokat es a tejszint is.

Ket egyforma reszre osztom a tesztat,sutopapiron kinyujtom a tepsimnek megfelelo mereture,bele helyezem,majd rasimitom az almat,megszorom meg egy kis fahejjal.
A masik adag tesztamat is kinyujtom egy sutopapiron,majd raforditom az alma tetejere. A felretett tojas feherjevel lekenem a tesztat,majd jo surun megszurkalom egy villaval,hogy a felesleges goz tavozni tudjon,igy nem repedezik meg a pite teteje.
180fokos,elomelegitett sutoben kb 30 percig sutom.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése