2017. április 12., szerda

Husveti toltott kalacs

Minden evben sutnom kell,annyira imadjuk :) Limaranal reszletesen vannak kepek a hajtogatasrol is :)

Kalacs teszta:
-420g teljeskiorlesu liszt
-130g feher liszt
-50g siker
-1db tojas
-1cs. szaritott eleszto
-2ek xilit vagy 1tk DW 1:4 edesito
-1,5dl tejszin + 1,5dl viz
-70g olvasztott vaj
-1tk so

Toltelek:
-Vekonyra szeletelt fott sonka vagy fustolt tarja
-1szal kolbasz darabolba vagy hosszaban 4fele vagva
-6-7db fott tojas,szeletelve
-torma

A hozzavalokbol egy lagy,rugalmas tesztat gyurok,amit lefedve kb fel oraig kelesztek.
Ezutan a tesztat 2egyforma reszre veszem es kinyujtom oket 2-3mm vastagsagu,teglalapokra.
A teglalapot hosszaban,gondolatban 3fele osztom,a kozepet megkenem tormaval,majd erre pakolom a sonkat,kolbaszt es a fott tojasokat.
A ket szelen levo tesztat ferden bevagdosom,kb 1,5-2cm-kent.
Behajtom a tetejen es az aljan levo teszta reszt,majd felulrol lefele haladva,felvaltva rahajtogatom a csikokat. Igy fog kialakulni a "fonas".
Miutan hasonloan megtoltottem a masik tesztat is,sutopapiros tepsire teszem oket es letakarva ismet kelni hagyom kb fel orat.
Lekenem a tetejet felvert tojassal,megszorom tetszes szerint komenymaggal,aranylenmaggal,nagyszemu soval.
180C-os sutoben aranybarnara sutom. Kb 30perc sutotol fuggoen.
Szeletelve talalom.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése