2016. október 30., vasárnap

Bulgur pogacsa



Ezt a receptet meg evekkel ezelott egy Prima Konyhaban lattam,mar akkor ki is masoltam,de vegul csak 2eve keszitettem eloszor,de azota is gyakori vendeg a tanyerunkon :) 
Tobbnyire kecskesajtot hasznalok hozza,mert itt sajnos csak ritkan lehet kapni juhturot 1-1 nemzetkozi boltban.
Maradek bulgurbol is konnyen elkeszitheto :)

-1db voroshagyma,finomra vagva

-200g bulgur,nyersen
-1kk etelizesito por
-fel csokor petrezselyem,apritva
-100g juhturo vagy kecskesajt
-1nagyobb vagy 2 kissebb tojas,attol fugg h ki mennyire fozi meg a bulgurt valamint a liszt minosegetol is
-2-3ek teljeskiorlesu liszt
-so,bors
A finomra vagott hagymat uvegesre piritom pici olajon,raszorom a bulgurt es jol atpiritom,majd felontom kb, 4dl forrasban levo vizzel.Bele teszem az etelizesitot.
Nagyjabol 5-8 percig fozom,majd felreteszem lehulni.
Miutan kihult,bele teszem a tojast,petrezselymet,lisztet,sot,borsot es hozza darabolom a sajtot is.
Ebbol a masszabol vizes kezzel 8 egyforma korongot formazok. 
Pici oliva olajon mindket oldalat ropgosra sutogetem,kb 8-10perc.
Kulonleges koret sult husokhoz,rantott hushoz,de barmilyen raguhoz is nagyon finom :) 









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése