2016. november 23., szerda

Toltott haromszogek


-560 g teljeskiorlesu buzaliszt
-140g feher liszt
-100g siker
-2,5dl tej
-2,5dl viz
-1 ek so
-2dl olaj
-2csomag szaritott eleszto

Egy jol formazhato,rugalmas tesztat dagasztok,majd kb 1 ora alatt duplajara kelesztem.
Amig kel a teszta addig bekavarom a tolteleket.
Vagy tejfolos toltelekkel keszitem vagy pizzassal,mindket fajtat egyforman szeretjuk.
Ha vendegeknek keszitem akkor fele igy-fele ugy.

Tejfolos toltelek:
-200g kockazott bacon
-200g kockakra vagott fustolt sonka
-1kis dobozos kukorica konzerv
-250g reszelt sajt
-2db lilahagyma kockakra vagva
-300ml tejfol
-1kk fokhagyma pep
-so,bors
Mindent osszekeverek egy nagyobb talban.

Pizzas toltelek:
-2tubus paradicsom pure (400g)
-2fej voroshagyma,aprora vagva
-1ek fokhagymapep
-2ek olaj
-kb2dl viz
-aprora kockazott fustolt sonka
-so,bors,oregano,bazsalikom
Lepiritom a hagymat az olajon,hozza adom a paradicsom puret es a fuszereket, A vizzel epp annyira higitom hogy kavarhatoan kremes legyen,igy rotyogtatom par percig,majd a legvegen bele forgatom a sonkat.

A megkelt tesztat 2 egyforma reszre osztjuk,igy konnyebb boldogulni vele a meretei miatt.
Teglalap alakura nyujtom oket es megkenem a valasztott toltelekkel,
Feltekerem,majd trapezokra vagom. 
Suthetjuk egymastol tavolabb pakolgatva egy tepsin is,de en kapcsos torta formaban szoktam oket korbe pakolni igy sules utan nagyon mutatos vendeg varo lesz belole :) 



Recept Ilditol szarmazik


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése