2017. február 1., szerda

Zsebes karaj





A neten nagyon sok fajta recept van ehhez a brutalisan finom,utos hushoz. Igazabol mindegyiknek ugyan az a lenyege,minel tobb finomsagot bele tomkodni a zsebekbe :)

-kb 1.5-2kg karaj,kicsontozva
-izles szerinti fuszerek,amiket erdemes elotte osszekeverni,igy konnyitve a munkankat.
 Nalam a kovetkezok: so,bors,grill fuszerkeverek,rozmaring,majoranna
-1 nagy fej hagyma felbe vagva,majd szeletelve
-kb 150g husos bacon szalonna,szeletelve
-2-3szelet fustolt zsir szalonna
-annyi szelet sajt,ahany zsebunk lesz (kb 10db)
-15cm-es darabka kolbasz,szeletelve

A hust kb ujjnyi vastag szeletekre vagjuk,de nem vagjuk teljesen at a szeleteket,az aljan hagyunk egy savot egyben.
Beszorjuk a fuszer keverekkel,ugyelve hogy a zsebek aljaba is jusson.
Majd betesszuk par ora hosszara vagy akar egesz ejszakara a hutobe.
A piheno utan minden zsebbe dugdosunk 1-1szelet sajtot,bacont,2-3karika kolbaszt es 1-2 szelet hagymat.
Kb 2 zsebenkent bele dugdossuk a fustolt zsir szallonat is. 
Lefedve kb 2 ora hossza alatt puhara sutom,majd izles szerint picit meg piritjuk a tetejet is. 
Mi friss salataval,francia dresszingel es ropogosra sutott krumplival szeretjuk :) 
Siman megallja a helyet egy unnepi asztalon is :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése