2017. február 1., szerda

Aranygaluska

(26cm-es formaban)


-350g teljeskiorlesu buzaliszt
-100g feher liszt
-50g siker
-3ek xilit
-1cs. szaritott eleszto
-2dl viz + 50ml tejszin
-csipetnyi so
-50g olvasztott vaj
-3db tojas sargaja

Retegeleshez:
-200g daralt dio
-5ek xilit
-100g olvasztott vaj

Egy lagyabb,konnyen formazhato tesztat dagasztok. Meleg helyen ketszeresere dagasztom,majd kinyujtom kb 1.5cm vastagsagura es egy nagyobb pogacsa szaggatoval kiszaggatom.
A diot es az edesitot elkavarom.
A teszta korongokat eloszor a vajba forgatom bele,majd a dioba es szellosen bele pakolom egy tepsibe vagy kapcsos torta formaba. A retegek koze is szorok a cukros diobol.
Letakarva duplajara kelesztem ismet.
180fokos sutoben sutom aranybarnara (nalam kb 35-40perc)
Vanilia vagy csoki kremmel szoktuk enni. Meg langyosan a legfinomabb :) 


Limara receptjet alakitottam at.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése