2017. január 12., csütörtök

Mozzarellas-mortadellas teszta golyok

15db golyohoz

Eljott a farsangok es a fankok idoszaka,mindenki fankot sut. En is :) 
De most nem a megszokott,edes tesztaju,lekvaros vagy csokis fajtat. 
Egy olasz sos fank szeruseget keszitettem ma ebedre,a csalad nagy orormere :)
Hasonloan bo olajban sul,es nagyon laktato finomsag ez is.

Tesztahoz:
-280g teljes kiorlesu buzaliszt
-90g feher liszt
-30g siker
-100g fozott,osszetort krumpli
-1csomag szaritott eleszto
-1pupos tk. so
-2db tojas
-60g puha vaj
-kb 80-100ml viz a krumpli fozo vizebol (liszttol fugg a pontos mennyiseg)

Toltelek:
-125g mozzarella,darabolva
-100g mortadella sonka,kockazva

Martogatos:
-150ml tejfol
-2ek majonez
-fokhagyma,so,bors izles szerint
Mindent osszekeverek es hutoben erlelem.

Az elesztot felfuttatom 50ml langyos vizben. A vaj kivetelevel,minden mas hozzavalot a dagaszto talba merek,majd a felfuttatott elesztot is es elkezdem bedagasztani,a vajat aprankent adogatom hozza.
Egy kozepesen lagy,jol formazhato tesztat dagasztok,majd meleg helyen duplajara kelesztem.



Amig a tesztam melegszik,addig elokeszitem a tolteleket is.

A megkelt tesztat 50g-os darabkakra adagolom.

Minden kis adagot kilapitgatok kor alakura es teszek bele par darabka mortadellat es mozzarellat.
A teszta korong szeleit osszecsipkedem,alaposan mindenhol,igy nem fog kifolyni sules kozben a toltelek.




A kesz teszta golyocskakat letakarva fel orat pihentetem.
A golyocskakat az ossze csikedett reszukkel felfele pakolom bele a forro olajba,es forgatva,par perc alatt aranybarnara sutom.

Melegen a legfinomabb,amikor meg nyulik a belselyeben levo sajt :)
Mi fokhagymas tejfolbe tunkolva fogyasztottuk :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése