2017. március 25., szombat

Palacsinta



-200g zabpehely
-50g teljes kiorlesu buzaliszt
-50g feher buzaliszt
-3tojas (nekem 4picike ment bele)
-400ml tej 
-400ml viz
-csipetnyi so
-2ek olaj
-1tk sutopor (elhagyhato) 
-vanilia
-1tk edesito (nem ajanlott tobbet tenni bele,mert konnybben le eg sutes kozben.

Ha van turmixgep a haznal,akkor azzal a legegyszerubb kesziteni. 
Eloszor a zabpelyhet teszem bele es par masodpercig dolgoztatom amig lisztes allagu lesz a pehely.
Ezutan hozza adom a tobbi lisztet,sot,tojasokat,olajat,sutoport,vaniliat es a cukrot.
Bekapcsolom a gepet es folyamatosan adagolom hozza a tejet es a vizet,igy csomomentesre keveri a gep. 
Felre teszem par percre,mert a zabpehely es a teljes kiorlesu liszt is megszivja magat igy valik tokeletesse a tesztank surusege.
A tesztaba kerult olaj segit,hogy ne tapadjon le a palacsintank a sutobe,de en szeretek meg fujni a forro sutobe is 1-2 spriccelesnyit. Nekem ez bevalt.
Kb egy merokanalnyi tesztat adagolok a serpenyobe,gyorsan korbe forgatom es mar sutom is. 
Amikor korben elkezd levalni a teszta a serpenyo falarol,akkor meg 2-3mp-ig hagyom,majd egy spatulaval kozepen alanyulok es megforditom. Vagy az ugyesebbek feldobassal is atfordithatjak :)
A tuzhelyunktol fuggoen pikk-pakk megsulnek.
Ebbol a mennyisegbol nekem 15db lett :) 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése